Stirii de Actualitate

 PĂȚANIA unui șofer de TIR! AMENDAT cu 1000 de euro
Un șofer de TIR care nu a verificat camionul la plecarea în cursă a fost amendat cu 1000 de euro. Doar norocul a făcut ca bărbatul să nu sufere vreun accident. Acesta și-a povestit pățania pe Facebook, iar alți șoferi de TIR l-au criticat pentru că nu a verificat vehiculul înainte de a se porni în cursă.

"Colegi vreau să vă arăt cu ce cauciucuri am circulat eu aproximativ o lună prin Spania, Franța și Portugalia, asta înseamnă să te angajezi fără să vezi "deșeul" cum am pățit eu, cind am ajuns în Spania asta era mașina plus altele, cum ar fi: joc de minim 15 grade al volanului, volanul blocat spre bord, scaunul o singură poziție, un dezastru de camion.
 Viaţa şoferului de TIR

Plecaţi aproape în permanenţă de acasă şi expuşi riscului, atât când sunt în trafic, cât şi când sunt parcaţi, şoferii de TIR sunt o piesă foarte importantă în economie. Fără mărfurile pe care le transportă, economia s-ar bloca. Cu mărfuri de sute de mii de euro pe care le transportă, şoferii de camion au responsabilităţi uriaşe. Salariile diferă de la o firmă la alta şi de la o ţară la alta, dar viaţa TIR-iştilor este aceeaşi în fiecare ţară: plecaţi cu zilele, confruntaţi cu monotonia traficului de pe autostrăzi, dar expuşi riscurilor, şoferii de camion resimt cel mai mult lipsa familiei. Puiu Băran este un lugojean în vârstă de 55 de ani care lucrează ca şofer de TIR pentru o firmă străină. De aproximativ 15 ani, lugojeanul „bate” Europa în lung şi în lat. Alţii se bagă şi peste tine în cabină, îţi dau cu spray paralizant şi te trezeşti a doua zi seara”, a mai declarat şoferul, potrivit căruia, din cauza monotoniei şi a zgomotului motorului, circulaţia pe autostradă este obositoare, chiar dacă camionul este pus în mare parte a drumului pe pilot automat. „Lipsa familiei este cea mai mare problemă.

 URGENŢE a ajuns un ŞOFER cu un VIBRATOR introdus în ANUS
Într-o postare pe pagina de Facebook a jurnalistului Dorin Chioţea, se regăseşte relatarea unui caz unic în istoria Spitalului de Urgență Sf Pantelimon. Ce a păţit un şofer de tir după ce a folosit o jucărie erotică. Șofer operat pentru a i se scoate un vibrator din anus!
Intervenție inedită a chirurgilor de la Spitalul de Urgență Sf Pantelimon. Vineri seară s-a prezentat la camera de gardă un șofer de TIR care avea un vibrator în funcțiune în intestinul gros.

Omul a condus până la București vreo 100 km, "jucăria" pe care și-a introdus-o în anus în timp ce conducea producându-i mari neplăceri.
 Poveștile șoferilor de tir români: jafuri ca-n filme

Prima oară am mers într-un tir în vara anului trecut. De atunci, am reuşit să parcurg 1 200 de kilometrii cu autostopul, în România, asta doar cu tirişti. Odată, unul din şoferi mi-a înjumătăţit mâncarea lui, altul mi-a făcut făcut cinste cu o cafea, iar ceilalţi au împărțit cu mine timpul petrecut în tir..Tiriştii sunt, în general, oameni muncitori, care trag pentru familiile lor, deşi sunt mult timp plecaţi de acasă. Asta mi s-a părut cel mai nasol, până să aflu şi lucruri ceva mai profunde. De la cum îşi riscă pielea în faţa hoţilor care încearcă permanent să-i jefuiască, până la plictiseala de a conduce singur, zile în şir.„Eram pe traseu, pe la Aiud, când am văzut un bărbat pe marginea drumului, care flutura o diagramă. Chestia asta e specifică tiriştilor şi e folosită pentru a înregistra numărul de ore parcurse . Deci, teoretic, îmi era coleg, iar pe mine, naivul, m-a făcut să-l iau în maşină. Mi-a zis că şi-a lăsat tirul la aeroportul din Cluj şi nu mai voia să plece în cursă, pentru că patronul firmei nu-i mai dăduse salariul de două luni.Pentru că era dator la bănci, i-ar fi spus patronului să-i dea măcar banii necesari achitării ratelor. El, acum, chiar de acolo venea, în borsetă având euro, banii luaţi de la patron, de acasă. Cum în perioada asta nu mai avea gologani, cumnata lui era cea care i-ar fi plătit ratele la bănci, însă nu mai putea să-l susţină şi pe el, aşa că avea nevoie urgent sa-i dea banii înapoi, fiindcă decedase cineva din familie.

 Şofer român de TIR, suspectat de crime în Germania şi Austria
 Un şofer român de camion, suspectat că a violat şi ucis o femeie în sud-vestul Germaniei, anul trecut, şi altă femeie, în Austria, în 2014, a fost arestat de poliţia germană, relatează The Associated Press..
Ambele victime - o femeie în vârstă de 27 de ani care făcea jogging în Endingen, în Germania, în noiembrie, şi o studentă franceză al cărei cadavru a fost găsit în ianuarie 2014 la Kufstein, în Austria - au fost ucise cu o bară de fier.
Bărbatul a fost arestat vineri, au anunţat sâmbătă poliţia şi procuratura din Germania.
Forţele de ordine germane au făcut acest anunţ după ce anchetatorii au stabilit că aceeaşi persoană ar fi comis ambele crime.

Anchetatorii au folosit date de la taxarea camionului pe drumuri pentru a-l depista pe suspect, pe al cărui nume nu l-au divulgat.

Bărbatul a respins orice responsabilitate, au anunţat ei.
 SCANDAL! Șoferi români de TIR, arestați ABUZIV în Belgia: Ce fac autoritățile de la București?
 Mai multe tiruri românești au intrat în conflict cu autoritățile belgiene într-un popas-benzinărie din zona portuară Zeebrugge, în apropiere de Bruges (Belgia), în urma unei razii de amploare efectuate luni dimineață. Șoferii au anunțat conflictul pe Facebook, într-un grup destinat transportatorilor, atât pentru a-și informa colegii, dar și cu speranța că autoritățile române să le vină în ajutor. Ei acuză, de asemenea, comportamentul violent și abuziv al poliției belgiene. Conflictul a pornit de la faptul că potrivit legii din Belgia, șoferii nu au drept de staționare mai mult de 45 de ore și este interzis să doarmă în mașinile pe care le conduc. Reglementarea intrată în vigoare în iulie 2014 prevede amenzi de până la 1800 euro pentru ce-i surprinși că încalcă prevederile cu privire la condițiile de repaos ale transportatorilor. Ceea ce s-a și întâmpălat cu șoferii români blocați acum în Zeebrugge: potrivit anunțurilor postate pe Facebook, au fost operate și unele arestări, ceea ce înseamnă că românii nu au acceptat pașnic rigorile legii din Belgia. Pe de altă parte, românii acuza poliția belgiană de violență și abuz.